Posted on

#ACAMPADABCN EVITA UN DESNONAMENT

Cel·lebració de la Copa d'Europa a la Plaça Ca...

UNA FESTA A PLAÇA CATALUNYA


Moltes vegades pensant a les acampades em pregunto què passarà amb elles, com acabaran i perquè serviran. És una barreja d’alegria perquè hagin nascut i un neguit de que amb el temps vagin perdent força i fins i tot credibilitat.

Però avui hi ha una notícia que fa veure que aquestes acampades serveixen per millorar el món i no pas de manera fictícia amb bones propostes sinó interactuant!

Ho dic pel desnonament de Badalona que s’ha pogut evitar!

Això que ha passat em sembla una gran victòria per les acampades perquè és com dir als poderosos de la societat que els indefensos de la societat JA NO ESTAN SOLS. Aquí està l’acampada. Don Quixot ha tornat a Barcelona i fa nit a Plaça catalunya.

La propera vegada que vulguin desnonar a una dona gran potser s’ho pensaran dos cops.

D’alguna manera amb això de les acampades s’està creant un teixit. Un teixit a les places del nostres pobles i ciutats – qualsevol pot anar allà per mostrar la seva indignació. Estem fent més humanes les ciutats. I també s’està creant un gran teixit a Internet perquè si un té una indignació un sap que pot fer servir el hashtag #acampadabcn o d’una altra població i llavors sap que algú el sentirà.

D’alguna manera s’ha creat quelcom fantàstic que les nostres ciutats necessitaven: un lloc on ser escoltat i poder sentit als altres! I això no és d’esquerres ni de dretes ni de rics ni de pobres! És una necessitat humana.

Potser haurà un dia que les acampades marxaren de les places però em sembla que llavors fóra bo obrir a totes les places on hi hagut una acampada doncs una paradeta amb voluntaris. I quelcom semblant a Internet. Les acampades, reals i virtuals, podrien ser un lloc on poder parlar entre nosaltres. Un lloc per no estar tan sols.

Ara, mateix, escrivint aquest post amb el hashtag #acampadabcn sé que hi ha possibilitats que gent sensibilitzada de Barcelona em pugui escoltar. No és això meravellós??? Això abans no existia!!

El que vull dir amb això és que això de les acampades hauria de quedar-se entre nosaltres! A Internet amb els #hashtags i a les places amb uns llocs determinats!

De fet no estem fent una altra cosa que fer servir les places per allò que ja servien en temps de Sòcrates: com un lloc de reflexió. Curiós que tornem als temps dels grecs gràcies a una tecnologia com Internet.

Advertisements

One response to “#ACAMPADABCN EVITA UN DESNONAMENT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s