Posted on

#BCNSINMIEDO EL NEW YORK TIMES FA UN ARTCLE EXTENSÍSSIM I AMB MOLTS VIDEOS SOBRE ELS INCIDENTS DEL 27 DE MAIG A PLAÇA CATALUNYA

Des de fa unes hores hi ha un artcle molt llarg al NYT sobre els greus incidents que hi hagut aquest divendres, 27 de maig, a la Plaça Catalunya de Barcelona. A més a més n’hi ha uns quants videos de gent que estava a la Plaça i que anaven filmant tot el que ha passat.

Tenint en compte que aquests videos els veurà moltíssima gent (el primer video ha degut rebre al voltant d’un milió de visites) tinc la sensació que la policia de Catalunya (i d’altres llocs evidentment) han d’adaptar-se als nous temps i aprendre altres tècniques. Veient el que ha passat els Mossos d’Esquadra semblaven trets d’un altre segle. Aquesta manera d’actuar per deixar pas als camions de la neteja m’ha sembat que deixava entreveure que tot no s’havia planejat massa bé. Si hi ha un grup de gent que seu al carrer i no deixa passar els camions no crec que el més convenient sigui anar pegant un per un perquè marxi. Tinc la sensació com si la intervenció dels mossos que estaven a la Plaça no hagés estat ben calculada.

En un món amb Twitter i Facebook i on les imatges donen la volta al món en segons les coses s’han de fer d’altra manera. S’ha de cercar complicitats, tenir un contacte amb la gent de la protesta.

No sé perquè però tinc la sensació que aquest dissabte nit els Mossos aprofitaran amb això de possibles celebracions de la Champions per fer alguna cosa sonada a la Plaça Catalunya si el Barça guanya.

Bé aquí poso alguns dels videos que es poden veure al NYT:

Fins i tot es pot llegir un tweet de @acampadabcn dient que la gent posti flors a l’acampada.

A veure si algú s’anima i fa alguna cançó sobre tot això que està passant. Acabo posant aquest video sobre una cançó on també es parla de portar flors, però en aquest cas a San Francisco:

 

LINK: http://thelede.blogs.nytimes.com/2011/05/27/police-clash-with-protesters-in-barcelona/

Advertisements

One response to “#BCNSINMIEDO EL NEW YORK TIMES FA UN ARTCLE EXTENSÍSSIM I AMB MOLTS VIDEOS SOBRE ELS INCIDENTS DEL 27 DE MAIG A PLAÇA CATALUNYA

  1. RandyVogue ⋅

    La meva canço (lliure de drets … obviament): http://soundcloud.com/randyvogue/acampats

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s