Posted on

RETALLADES A LES BIBLIOTEQUES

Ara per ara no he sentit que hi hagi retallades a les biblioteques públiques catalanes i estic preocupat perquè tinc por que de sobte ens trobem en unes retallades fetes de sobte i que potser si s’hagués parlat abans es podrien evitar.

Fa unes dècades en algunes ciutats catalanes no n’hi havia biblioteques públiques. Ara no només n’hi ha més biblioteques sinó que algunes d’elles estan plenes de publicacions fins i tot d’algunes en altres llengües que gairebé ningú llegeix. No crec que en aquests moments les nostres biblioteques tinguin res a envejar a les biblioteques d’Alemanya.

El que passa és que no entenc és que si la situació econòmica és tan dolenta les biblioteques puguin seguir com fins ara. Evidentment ja està bé que segueixen com ara però fóra bo que tot just per mantenirles bé se’ns digues com està la situació.

Ho dic això perquè tinc la sensació que el funcionament de les biblioteques no es correspon a un país amb la situació econòmica actual. Per exemple, tenint en compte l’existència d’Internet a les mateixes biblioteques, té sentit tenir algunes publicacions en altres llengües que podríem llegir per Internet?

Potser es podria fer quelcom com AMICS DE LES BIBLIOTEQUES de manera que alguna gent que pot pagués i així mantenir les coses com estan. Potser es podria pagar 5 euros al més per formar part d’AMICS DE LES BIBLIOTEQUES.

No estic parlant de privatitzar les biblioteques sinó de que, QUI PUGUI, pugui ajudar a mantenir-les com les tenim ara.

Tal com estan les coses ara tinc la sensació que continuarem tenim un munt per triar a les biblioteques públiques sense haver de pagar res i d’aquí uns mesos ens quedarem amb molt menys de sobte. Doncs potser hi ha gent que no tindríem cap problema en pagar uns 5 euros al mes per assegurar que la biblioteca es mantigui. Un pagament que, evidentment, seria OPCIONAL, de manera que la cultura no tingui cap barrera econòmica! Per això dic això de crear això dels AMICS DE LES BIBLIOTEQUES. Seria també una manera de ser conscient del que consta mantenir una biblioteca.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s