Posted on

EL BARRI GÒTIC, UN ENGANY?

Neogothic-style bridge over Bishop's Streer (C...

PONT NEOGÒTIC

Avui a EL PERIÓDICO es fan ressó d’una tesi doctoral sobre el barri gòtic de Barcelona on el barri g`tic garebé sembla un parc temàtic extra de Port Aventura!

Pel que posa al diari hi ha coses molt interessants com això de les cases del carrer Montcada.

De totes maneres el que volia dir és que jo no crec que hi hagi hagut engany perquè qualsevol que realment s’hagi interessat per Barcelona pot saber el que es va fer. Així, per exemple, qualsevol que tingui una guia turística de Barcelona que expliqui quatre coses sobre la catedral sabrà que la façana que veiem no es de fa segles! On hi ha l’engany doncs? Si de cas el que deu haver és la ignorància de qui es passeja per Barcelona sense informar-se del que està veient!

Mai a la vida he tingut la sensació quan vaig pel barri gòtic que tot fos igual fa segles. De fet l’únic que s’ha fet és crear harmonia amb el passat. Què volien, que la façana de la catedral tingués un aspecte futurista?

Vaja, que em sembla genial aquesta tesi doctoral però que no estic d’acord en ara voler fer veure des d’EL PERIÓDICO que gràcies a aquesta tesi hem descobert que el barri gòtic és un engany! Serà un engany per als que no sabien l’història.

Per cert, parlant del barri gòtic recomano visitar la capella més romànica de la catedral i les columnes del Centre Excursionista de Catalunya.

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/gotic-mes-actual-que-guernica-1193483

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s