Posted on

INTERVENDRÀ MARIANO RAJOY CATALUNYA TAMBÉ?

Avui llegeixo que a EXPANSIÓN diuen que una de les primeres coses que farà Mariano Rajoy serà intervenir els comptes de les comunitats autònomes. Tenint en compte que Espanya d’alguna manera ja està intervinguda per Europa (el BCE compra deute i els ajustos i l’austeritat ens la demana (per no dir imposa) Europa).

Fa poques hores he sentit dir des del govern de la Generalitat que s’avien de fel els ajustos de pujar el transport públic, etc ja que ho demanva Europa. Però que passarà si és el govern de Madrid el que vol controlar el que fem? Per una banda sembla lògic que Catalunya, que està dins de l’eurozona, s’hagi d’adaptar a l’austeritat que es demana a l’eurozona. No tindria sentit que Catalunya fes el contrari que el que es demana a la resta de l’eurozona. Però per una altra banda, és evident que una cosa és que ens sentim intervinguts per Brusssel.les i una altra cosa és que estiguem intervinguts per Madrid!

Tinc la sensació que aquí pot haver greus problemes. Tant el PP I CiU estarien encantats en que el seu nacionalisme fos el dominant el que vol dir pel PP més poder per Madrid i per CiU més poder per barcelona. Però per una altra banda hi ha l’austeritat i tinc la sensació que aquesta serà aprofitada per totes dues parts per voler aconseguir allò que no poden aconseguir d’una altra manera. Vaja que nacionalismes i austeritats crearan un ambient insuportable en els propers mesos. Excepte si ha sentit comú. Ja que és evident que en el fons el nou govern de l’estat s’ha de preocupar de que cap autonomia faci cap disbauxa i al mateix temps el nou govern de Catalunya ja fa bé que la crisi no sigui una excusa per centralitzar. Si fins i tot Brussel.les parla d’intervenir a les finances dels països que no facin els deures no tindria gaire sentit que Mariano Rajoy fes a l’estat tot el contrari. Quin missatge es donaria a Europa si les comunitats autònomes es deixessin que fessin el que vulguessin? Potser la solució está a la corresponsabilitat!: Que les comunitats autònomes facin el que han de fer a la seva manera sempre que el que facin no estigui en contradicció amb les normes imposades des d’Europa. Per desgràcia crec que els interessos nacionalistes de PP i CiU aniran en contra de l’interès comú. Espero estar equivocat aquest cop …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s