Posted on

TÉ SENTIT QUE UNA TELEVISIÓ PÚBLICA FACI UNA MARATÓ CONTRA LA POBRESA?

D’aquí unes setmanes TV3 farà una marató contra la pobresa. Sent TV3 una cadena pública i que rep diners de la Generalitat trobo una mica estrany tot això d’aquesta marató. Suposo que estic equivocat quan tinc la sensació com si des de la Generalitat s’estigués dient: La pobresa no és cosa nostra sinó de la bona voluntat de Catalunya.

Si la marató contra la pobresa l’hagués feta una cadena privada no hi hauria vist res estrany ja que és una manera d’afegir diners a ajudar a la gent necessitada. Però se suposa que la Generalitat no pot deixar l’ajudar a la gent necessitada en mans d’una marató. Algú es pot imaginar que es fes una marató per ajudar en la sanitat pública o l’educació.

En resum el que vull dir és que aquesta marató la trobo estranya ja que a mi em dóna la sensació com si des de la Generalitat es deixés en mans de la generositat de la gent l’ajudar als pobres.

Me’n recordo que fa un temps es deia que no donessim almoïna a la gent que demana al carrer. Se suposa que les administracions ja s’encarregarien de tenir cura de la gent necessitada. Doncs bé, ara resulta, que els administracions, amb aquesta marató, deixa l’ajudar als pobres a la bona voluntat de la gent.

Algú pot pensar que tenim una administració que es preocupa molt dels pobres i per això fins i tot fa una marató contra la pobresa però jo tinc la sensació contrària: que deixa l’ajuda als pobres en mans de qui vulgui ajudar-los.

D’alguna manera tinc la sensació com si alguna persona rica es posés al mig d’un poble a demanar diners pels pobres i la gent l’aplaudís. Una gran manera de guanyar-se l’aplaudiment fàcil i al mateix temps posar quan menys diners propis millor.

La funció d’un govern no hauria de ser, em sembla, promoure que s’ajudi als pobres qui així ho vulgui sinó ajudar als pobres!

Qui sap, potser el següent pas és tancar tots els quiròfans públics i fer una marató per recaptar diners per poder operar a qui ho necessiti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s