Posted on

L’ARA CAU A LA TRAMPA DE LA Ñ

Fa alguns dies en alguns diaris hi havia una nota d’ERC on es deia que el 80% dels vicentins parlava castellà i es parlava d’una Catalunya independent on el català seria la llengua pròpia i oficial i el castellà seria també llengua oficial. Era una nota o article clarement aglutinador i feia veure una Catalunya independent on tothom es podria sentia còmode parlés la llengua que parlés.

Malauradament avui al diari ARA veig una Ñ que s’enfonsa. I això em fa pensar que tot els que uns fan per aglutinar la gent uns altres el poden desfer amb una simple portada.

De tots és sabut que el nacionalisme espanyol ha fet servir la lletra Ñ com si la letra Ñ fos propietat d’ells. Essent avui 12 d’octubre no és pas estrany que aquells que veuen trontolla aquesta Espanya hagin pensat en aquesta lletra.

Però crec sincerament que hauríem de pensar més en els catalans, en tots els catalans que poden fer una Catalunya independent que no pas en allò que pot ferir més a Madrid. I tinc la sensació que la portada de l’Ara està pensada més per fer mal a Madrid que per aglutinar a tots els catalans.

Em sembla que l’Ara ha caigut a la trampa del nacionalisme espanyol. EL nacionalisme espanyol s’ha volgut fer amb una lletra i ara tracta aquesta lletra com a símbol d’aquest nacionalisme.

Trobo contradictori que per una banda s’escriguin notes on als castellanoparlants se’ls mostra una Catalunya independent respectuosa amb el castellà i per una altra banda vegin a la portada d’un diari català una lletra d’aquesta futura llengua oficial de Catalunya maltractada.

No havíem quedat que el castellà també seria patrimoni de Catalunya i seria llengua oficial? LLavors que fa una lletra que se suposa que també seria patrimoni de una Catalunya independent maltractada i enfonsada.

Crec que l’Ara ha caigut a una trampa. A la trampa del nacionalisme espanyol. JO comprenc que per vendre més i estèticament està molt bé posar una lletra que s’enfonsa. Però la gent de l’Ara hauria d’adonar-se que estant fent servir una lletra que també formarà part d’una Catalunya independent, se suposa.

En qualsevol cas, amb portades com la de l’ARA tinc la sensació que el nacionalisme català hauria d’adonar-se que si volem una Catalunya independent la forma de fer-la és amb notes com la d’ERC que són positives i aglutinen. I no pas fent servir la Ñ d’aquesta manera. Respectant i estimant la Ç i la Ñ estic segur que aviat podrien tenir una Catalunya independent i amb molta gent amb esperances. Menspreant la Ñ no sé què podrem esperar. Jo crec que res de bo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s