Posted on

SENTINT AL CANDIDAT D’ERC TINC GANES D’ANAR A ESPANYA A AJUDAR!

Aquest matí a Els Matins han fet una entrevista al candidat d’ERC. A l’entrevista s’ha explicat que es volia la independència ja que Espanya estava molt malament i el candidat no volia que el seu fill hagués de viure en una Espanya així. La visió que s’ha donat d’Espanya era tan apocalíptica que la veritat és que més que ganes d’independitzar-me m’han vingut unes ganes tremendes d’e sortir de Catalunya i anar a ajudar a aquesta Espanya que està tan malament! ës cruriós ja que mentre en Oriol mostrava els aspectes negatius d’Espanya per fer veure que cal allunyar-se jo he tingut la sensació que Europa no es pot permetre tenir una part en un estat tan lamentable i que calia anar ràpidament a ajudar a Espanya!

De fet la imatge d’Espanya donada feia tanta por que em pregunto quin futur tindria una Catalunya independent amb un veí tan desfet! No hi hauria el perill que Espanya encara s’enfonsés més i Catalunya pel contrari es fes més rica i això fes que molta gent d’Espanya vingués a viure a una Catalunya independent?

No sé però m’imagino que com es vol una Catalunya independent i amb castellà també com a llengua oficial (això va dir en Oriol a El Periódico fa uns dies) doncs bé podria passar que molts espanyols sortissin d’Espanya i es vinguessin a viure a una Catalunya independent! Com Catalunya formaria part de la Unió Europea, se suposa, és evident que el moviment de persones s’haura de permetre si no es vol que Catalunya sigui l’excepció a Europa. LLavors no podria passar que Catalunya fos independent però estigués plena de gent d’Espanya que marxa de la pobresa en que Espanya cauria encara més després de la marxa de Catalunya?

Si la majoria de Catalunya vol la independència doncs endavant però jo seria llavors el primer en marxar a Espanya per ajudar-los! Quin sentit tindria marxar d’Espanya si després els espanyols venen en massa a buscar feina a Catalunya? No acabaria Catalunya sent llavors una espècia d’Espanya en versió catalana?

Bé, menys aml que això de la independència pensada per raons econòmiques només ha arribat a territoris grans i no pas a le smateixes ciutats ja que només faltaria sentir que Pedralbes es vol separar de Barcelona ja que algú de Pedralbes i d’esquerrers no vol pels seus fills el mateix futur que els dels fills de Ciutat Vella. Ah, però m’oblidava això de les raons econòmiques és una excusa per no parlar de raons identitàries. Pedralbes no és una nació. I aquells que no volen formar part de l’estat espanyol fan servir arguments econòmics avui ja que ja els hi va bé però si l’Estat fos ric tampoc voldrien formar part.

Qui sap potser hi ha algú que pensa que com molta gent va venir a Catalunya simplement per raons económiques tampoc tindrà cap problema en sortir d’Espanya per raons econòmiques. El problema és que si cridem a una Catalunya independent pel fet que tindrem més diners llavors no sé com aturarem als científics i metges catalanes que trobin millor feina a l’estranger. Potser en aquest cas ens oblidarem de les raons econòmiques? Però no eren tan importants?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s